Sayfalar

17 Nisan 2010

Azra ile yağmurlu çekim :)

Uykusundan yeni uyanmış prenses hemen olayımıza adapte oldu ve dur durak bilmeden oynadı, poz verdi, şekerini yedi, en çok ta kara kara gözlerle bize gülümsedi.





14 Nisan 2010

Hoşgeldin ARDA!!!

Nedime&Emre Özpaçacı çiftinin tatlı bebekleri daha fazla sabredemedi ve annesinin doğumgünü olan 24 Nisan'dan 10 gün önce aramıza katıldı. İyi ki geldin Arda, ömrün uzun şansın açık olsun.







12 Nisan 2010

Kardeş sendromu

Bugün kü (12 Nisan 2010) Sabah Gazetesinde rastadığım bir haberi hemen burdan paylaşmak istedim. Hem çevremde hem de gittiğim doğumlarda tanıştığım annelerden ileri ki aylarda sık sık duyduğum bir konu. Genelde şöyle geçiyor konu: -Bebek nasıl? -Bebek iyi ama abisi çok kıskanıyor, doktora sorduk normalmiş.
Tabi ki anne baba için çok zor ve emek isteyen bir dönem. Emek vermek derken hem bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak hemde büyük kardşin psikolojisini yakından takip etmek. Haberde de aynen şöyle diyordu.  
Pek çok ailenin başına dert olan 'kardeş kıskançlığı' aslında kader değil. Nöroloji uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, aileleri 'kardeş kıskançlığı'na karşı uyardı:
  • Çocuklarda kardeş kıskaçlığı, annenin ikinci çocuğa hamile olması ile birlikte başlar.
  • Ortalama 3 ile 8 yaş arasında daha yoğun yaşanır. Çünkü bu dönemde çocuklar, mantık kavramıyla değil daha çok duygu yönlendirmeleriyle yaşamı analiz ederler.
  • Ufak bir çocuk için yeni bir kardeş çocuğun artık anne ve babası tarafından daha az sevileceğine, bütün ilginin yok olacağına, oyuncaklarının bir başkası tarafından alınacağına işarettir. 
  • Çocukların kardeş kıskançlığını yoğun şekilde yaşaması çocukta davranış bozukluklarına, iştah kaybına ve psikolojik birçok rahatsızlığa yol açabilir. Bu durum zamanla bir psikiyatri yardımı gerektirebilir. 
  • Bazı çocuklar kardeşlerini kıskandığını açıkça belli eder. Bebeği sevmediğini ve evden gitmesini istediğini söyler. 
  • Bazı çocuklarsa kardeşe aşırı ilgi gösterip anne ve babasının kaybettiği ilgisini geri kazanmaya çalışır. En sık görülen kıskançlık sorunları; daha önce kazanılmış davranışlarda gerileme, alt ıslatma, parmak emme gibi durumlardır.  kazanmaya çalışır. En
Ebeveynlerin bilmeleri gereken en önemli şey; kardeş kıskançlığının doğal bir duygu olduğudur. Çocuğu bu duygudan ötürü suçlamak, yargılamak, cezalandırmak son derece yanlıştır. Çocuğun kardeşini mutluluk içinde kabul etmesini beklemek doğru değildir.

08 Nisan 2010

Demir bebek 18 saatte doğdu :)

6 nisan akşamı 23.00'de  annesini dürtüp "hadi hastaneye" diyen bu küçük yakışıklı 7 nisan 17.22'de dünyaya gelmeyi tercih etti. Çok şanslıydı çünkü adı gibi doğdu, en az adı gibi güçlü annesi sayesinde...

Ebru&Erdem Öneş çiftini en içten sevgilerimle tebrik ediyorum. Mükemmel bir iş başardılar beraber, ama sanki Ebru'yu 2 kat daha tebrik etmek gerek :))







05 Nisan 2010

Bath Beauty


Ceren banyoda... evet süngerini yedi, evet çok şirin, evet ona mavi çoook yakışıyor.

04 Nisan 2010

Derin Bebek Tatlı Bebek


Derin 2009'un son günlerinde buralardan çok uzaklarda bir yerlerde dünyaya geldi. Ben ne yazık ki o zaman orda değildim ama o buralara gelince hemen yanına koştum. 3 aylık bu tatlı tosunla güneşli bir Pazar günü geçirdik. Gerçi çekimin sonlarına doğru o uyumayı tercih etti ama çekim süresince bize maviş gözleriyle dolu dolu baktı, bu da bize yetti :)




































Annesi ayrı babası ayrı bana süper fotoğraflar verdiler. Derin bebek paylaşılamayan şekerdi, bana da sadece hali hazırda ortada olan güzelliği çekmek kaldı. Yani kısacası işim çooooook kolaydı.
Related Posts with Thumbnails